Ruman Miklós

A szenvedés művészete, avagy hogyan kerüld ki sikeresen a boldogságot!

2015. november 22. - Ruman Miklós

A szenvedés művészete, avagy hogyan kerüld ki sikeresen a boldogságot!

 unhappy.jpg

Ha szeretnél még jobban szenvedni (szándékos szarkazmus) és negatív érzelmi környezetben élni, itt van erre a tíz legjobb módszer – tetszőleges sorrendben:

 


1. Gondolkodj minél többet azon, hogy az érzelmeidet más emberek okozzák, és hibáztasd őket ezért.


2. Gondolkodj sokat azon, milyen rosszul érzed magad, találj ki az érzelmeid köré bonyolult történeteket és címkéket. Meséld el a barátaidnak ezeket – gyakran.


3. Merülj el még jobban a szenvedélybetegségeidben. A szenvedélybetegségek hasznos segítők a szenvedésben, ha ugyanis ellenállsz a negatív érzéseidnek a szenvedélyeid segítségével, akkor a negativitás megmarad, emellett pedig olyan kényelmetlen gondolatokat, érzéseket és érzeteket is hozzáadsz a mixhez, mint a bezárkózás, tagadás, bűntudat és szégyen.


4. Mélyülj el olyan spirituális és önfejlesztő gyakorlatokban, amik kizárólag a pozitív érzéseket kultiválják. Ezek sikeresen megszilárdítják azt a tapasztalatot, hogy bármi ami negatív, az NAGYON ROSSZ, ez pedig még több ellenállást eredményez majd számodra a negativitással szemben. Negativitás plusz ellenállás egyenlő még több negativitással.


5. Töltsd hosszú órákat a Facebookon azzal, hogy mások mondandójával vitába szállsz. Fordíts különös figyelmet azokra a cikkekre, amik felbosszantanak. Legfőképp ezekre válaszolgass, s ha nem írásban, akkor a fejedben fogalmazgasd meg a válaszodat. Mindenképp olyanokkal hasonlítsd magad össze, akik a boldog és sikeres életükről posztolnak képeket, mert így megfelelően elégtelennek és elégedetlennek érezheted magad.


6. Ha a környezetedben valaki meghal, légy erős. Ne sírj. Ne érezz bele a testedben zajló érzésekbe. Kerüld a fájdalmat teljesen és tudatosan. Így nem akarsz majd teljesen kapcsolódni és intimitásba kerülni másokkal az életben, attól rettegve, hogy esetleg őket is elveszítheted. Ez abban is segíteni fog, hogy ezt a fájdalmat évekre a testedben elraktározd, ami egy sor más mentális és érzelmi problémát okoz majd, mint pl. félelem a haláltól, addikció és trauma.


7. Amikor valaki vitába száll veled veled vagy bírál, ragaszkodj ahhoz, hogy igazad van. Harcolj az utolsó véredig, hogy megvédd a pozíciódat. Ez ügyesen kint tart a testedből és megszilárdítja az egódat, ami mindig nagy segítség abban, hogy a szenvedést életben tartsd.


8. Mindenképp tartsd fenn azt a hiedelmedet, hogy a te vallásod vagy a te valóságról alkotott nézeted az igaz és egyetlen. A más nézeteket és vallást tartó emberek állandó fenyegetést jelentenek rád nézve, ez pedig folyamatosan fenntartja benned a szorongást.


9. Kerüld azokat a terápiákat, amelyek esetleg segíthetnek feldolgozni a múltbéli traumákat. Az egész életen át tartó szenvedés tán legjobb módja, ha nem foglalkozol azokkal a traumatikus eseményekkel, melyek gyermekkorodban vagy eddigi életedben formáltak téged. Ez addikciókat is okozhat, ami aztán további hosszú évekre súlyosbítja a problémáidat.


10. Amikor depressziósnak érzed magad, teljesen izolálódj el az emberektől. Ne kapcsolódj senkihez. Ne keress orvosi vagy terápiás segítséget. Ne kezdj bele a tudatos jelenlét gyakorlásába vagy bármibe olyasmibe, ami segíthet feloldani a depressziót okozó hiedelmeidet. Tarts ki abbéli meggyőződésedben, hogy a fájdalmaddal egyedül vagy és téged senki nem ért meg.

 

Forrás: Genoveva Shaktika

Írta: Scott Kiloby


Fordította: Czikora Anita és Oravecz Andrea

A bejegyzés trackback címe:

https://rumanmiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr88098026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása