Ruman Miklós

Forbes TOP 10 kedvenc Richard Branson mondata

2015. február 09. - Ruman Miklós

Sir Richard Branson kalandor, író, humanitárius, vállalkozó fenegyerek. 16 éves korában hagyta ott az iskolát, hogy az első saját üzletét építse, a Student magazint. 1970-ben, 20 évesen alapította meg lemezforgalmazó cégét Virgin néven. Később saját stúdiót, lemezkiadót és nemzetközi bolthálózatot nyitott. Majd vett egy Boeing 747-es gépet és légitársaságot alapított. Töbször volt csődkőzelben, sokszor üzleteit a teljes személyes vagyonával tartotta életben. Jelenleg a Virgin cégcsoporhoz közel 400 cég tartozik, Richard vagyona netto 4,7 milliárd dollár (Forbes-2015). Családjával saját szigetén él, mely a brit Virgin szigetcsoporthoz tartozik.

A Forbes magazin 10+1 kedvenc Richard Branson idézete:

1.  „Egy átlagos ember életének 80%-a munkával telik. A magánéletben a szórakozást keressük, de miért ne kereshetnénk munka közben is?

2. A komplexitás az ellenséged. Bármelyik idióta képes a dolgokat bonyolulttá tenni. A nehéz része, hogy egyszerűvé tegyük őket.

3. Egy cég az emberek... az alkalmazottak arra kíváncsiak... figyelnek rá vagy csak egy alkatrész a gépben? Az emberek igazán érezni akarják, hogy szükség van rájuk.

4. Én nem gondolok a munkára munkaként és a játékra játékként. Ez mind az élet.

5. Kezeld az érzelmeidet munka közben. Az ösztöneid és érzelmeid azért vannak, hogy segítsenek.

6. Soha nem vonhatsz le rossz követeztetéseket, ha úgy gondolkozol, mint egy olyan vásárló, aki új a te üzletedben.

7. Nem kellene vakon megbíznod egy vezető tanácsában. Inkább meg kellene kérdőjelezned azt.

8. Azt hiszem, hogy a robotolás és a szigorú munkaidő az univerzális, belső vállalkozói szellem teljes elárulása.

9. A legjobb idő csatlakozni egy új üzletágba akkor van, amikor a többiek ott valamit rosszul csinálnak.

10. Nincs fenségesebb dolog, mint amikor az életeddel és a munkáddal a saját szenvedélyeidet tudod követni egy olyan módon, mely a világot és így téged is szolgál.

+1. És a Forbes személyes kedvence: „Csessze meg, csak csináld!

A bejegyzés trackback címe:

https://rumanmiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr427149953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása