Ruman Miklós

Te vagy saját magad legnagyobb ellensége!

2014. július 05. - Ruman Miklós

Elgondolkoztál már azon, miért történnek veled kellemetlen, rossz dolgok újra és újra? Vagy csak szenvedsz, panaszkodsz és várod a végét?

Van egy jó hírem. A boldogtalanságod oka Te magad vagy. A saját elméd. Ez azért jó hír, mert ha ezzel tisztában vagy, hihetetlen mértékű pozitív változást hozhatsz az életedbe. Ehhez azonban erő kell, kitartás és akarat. Nem való gyenge, nyámnyila, siránkozó nagyra nőtt gyerekeknek. 

Mielőtt tovább olvasnál, NÉZD MEG A KÖVETKEZŐ VIDEÓT figyelmesen!

Bronnie Ware egy nővér, aki éveket töltött halálos betegek ápolásával, az életük utolsó 12 hetében.
Összegyűjtötte a haldokló emberek vallomásait, az "5 dolog amit megbánsz a halálos ágyadon" c. könyvben.
Azok közül, akiket megkérdeztek, hogy mit bántak meg leginkább, vagy mit csináltak volna másképpen,
a legtöbben ugyanazokat a válaszokat adták.

Az első 5 dolog és a saját véleményem róluk:

1. Bárcsak elég bátor lettem volna, hogy a saját életemet éljem, és ne azt, amit mások elvárnak tőlem!

Ha úgy éled az életed, ahogy szerinted mások elvárják Tőled, akkor nem a saját életedet éled. Az igazság azonban az, hogy a legtöbb ember magasról szarik arra, hogy mit teszel. Néha beszélnek Rólad, néha pletykálnak, megpróbálnak kioktatni, beleszólni az életedbe. A Te döntésed: hagyod, hogy az élet és más emberek akarata által vergődj vagy végre a saját talpadra állsz?

2. Bárcsak ne dolgoztam volna annyira keményen!

Egy megfelelő cél érdekében egy személy emberfeletti dolgokat képes véghez vinni. Ehhez azonban célok kellenek. Ha úgy érzed, hogy nem a megfelelő helyen vagy, nem a megfelelő tetteket hajtod végre, változtass azonnal! A halogatás gyávaság, Te felelsz a saját életedért, Te vagy a saját lelked kapitánya, hát irányíts!

3. Bárcsak lett volna bátorságom, hogy kifejezzem az érzelmeimet!

Közkedvelt mondogatni, hogy életünk végén azt bánjuk meg amit nem tettünk meg és nem fordítva. A boldogság elengedhetetlen kelléke, hogy ki tudjuk fejezni saját érzelmeinket. Az emberek többsége azonban arra sem képes, hogy magának bevallja őket. Ehhez önbizalom, bátorság, önismeret és lelki erő szükséges. Ha belőled valamelyik hiányzik, kezd el fejleszteni, azonnal! Egy életed van és ha lusta, gyáva vagy ehhez, soha nem leszel igazán boldog.

4. Bárcsak kapcsolatban maradtam volna a barátaimmal!

A barátaink tükröt tartanak elénk. Megmutatják, milyen emberek vagyunk valójában. Hogy miként látjuk a világot és benne saját magunkat. Óriási erőt képesek adni. Azonban léteznek energiavámpírok, akik igazából nem nevezhetők barátnak. Inkább piócáknak. Negatív gondolkodásuk megfertőzi az életedet, akarva-akaratlanul próbálnak a pöcegödörbe tartani, ott, ahol ők maguk is élnek. Az ilyenektől gyorsan szabadulj meg!

5. Bárcsak engedtem volna magam boldogabbnak lenni!

Meglepően sokan vélekednek úgy, hogy a boldogság nem jár nekik. Mazochista életet élnek, saját életüket teszik tönkre, még ha nincsenek is tisztában ezzel. Egy másik, még inkább elterjedt nézet, hogy egy társ kell az életben, aki majd boldoggá tesz minket. Egyetlen embertől kaphatsz boldogságot: saját magadtól. Minden egyéb csak illúzió. Vállalj felelősséget a saját életedért, állj a sarkadra és mutasd meg a világnak, hogy létezel! Ne fogadd el a dolgokat úgy, ahogy vannak, fejlődj és fejlessz.

Kezdj el igazán élni és megtapasztalod, valójában mire vagy képes.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rumanmiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr796475303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása